Pressrum
Klicka här så kommer du tillbaka till första sidan
  Här finns HjälpPortalens information speciellt avsedd för media.
Alltid aktuellt

Behovet av trygghet alltid angeläget.

På internet finns oerhört mycket information publicerad, men hur hittar jag just det jag vill veta för att stärka min trygghetskänsla om det händer något obehagligt?

Många kommer därför säkert att vilja öka sin kunskap om trygghet.

  • Vad kan hända?
  • Hur kan jag förebygga?
  • Vad kan jag göra om det händer något?
  • Vem kan hjälpa mig?

Här finns några oberoende informationssajter:

Om HjälpPortalen

"När nöden är som störst är hjälpen som närmast". Ja så lyder ordspråket. Men hur är det egentligen i verkligheten?

Får du den hjälp du behöver när du ringer 112, kontaktar sjukvård, polis, samtalsjourer eller någon annan hjälporganisation?

Många organisationer måste dra ner på verksamheten. Vi läser om färre poliser, BRIS-telefonpersonalen räcker inte., Jourhavande medmänniska har tillfälligt stängt. 112 belastas med många felanrop, den offentliga sjukvården blir mer och mer svårtillgänglig m.m. m.m.

Vet du vilka hjälporganisationer som är beredda att ställa upp för dig? (Det finns faktiskt en hel del) Vet du vad de kan göra för dig?

På internet finns "HjälpPortalen" som samlat information om de flesta hjälpresurser. Såväl offentliga som privata.

HjälpPortalen visar dig till information om resurser som finns för att hjälpa dig när det hänt dig något, när du hamnat i ett oönskat tillstånd eller när du vill öka din säkerhet eller förbättra ditt skydd.

 

Uppmärksamhet

 

Vid flera tillfällen har HjälpPortalen fått positiv uppmärksamhet:

HjälpPortalen belönades med Paginas "Web-Anna" i februari 2001
Bakgrundsfakta

HjälpPortalen startade sommaren 1999 som en samlingsplats för samhällets samlade resurser för att hjälpa i besvärliga situationer. Såväl offentliga som privata resurser är samlade.

Syftet är att visa till information om resurser som finns för att hjälpa när det hänt något, när man hamnat i ett oönskat tillstånd eller när man vill öka sin säkerhet eller förbättra sitt skydd.

Bidrag till verksamheten var tänkt att komma från sponsorer och annonnsörer. Denna förhoppning har hittills inte infriats. Verksamheten är därför huvudsakligen ideell.

Ansvarig är Per Hilding

 

 

Rapporter
   
2495 besök sedan 00-12-15
Uppdaterad 2002-10-16